Tipus d'Aire Condicionat

Al mercat existeixen multitut de tipus d'aire condicionat. En aquest post us parlaré dels més utilitzats en l'àmbit domèstic. Us explicaré els aventatges i desventatges perqué d'aquesta manera pogueu triar el més adhient en cada cas. S'ha de tenir en compte que de cada cas existeixen diferents i possibles variants.

- SPLIT DE PARET

Són els equips que més s'instal.len en la actualitat ja que són relativament econòmics, a la nostra pàgina web podreu trobar el SAMSUNG AR12-ART per 890€. La unitat que conté el compressor es trova a l'exterior de l'edifici i es comunica amb l'unitat interior (evaporador - condensador) mitjançant canonades a la paret. . La varietat de potències és molt àmplia. 

Aventatges: El nivell de soroll és molt baix. Són molt estètics, sobretot els d'última generació. El manteniment és senzill. 

Desventatges: És difícil de col.locar en determinats llocs, com parets pre-fabricades.


- SPLIT DE SOSTRE

El funcionament és semblant als de paret, peró tenen  més capacitat. La instal.lació és més cara i complexe. 

Aventatges: Més capacitat en un sól equip. Molt indicat per grands espais. 

Desventatges: Elevat cost de instal.lació. Solen ser més sorollosos. 


- PORTÀTIL

Tot el sistema és a una caixa acoplada amb rodes de tal manera que es pot transportar fàcilment d'una estància a una altra. Disposa d'una manguera flexible que expulsa l'aire calent a l'exterior.
Aventatges: No necessita instal.lació. Es transporta amb facilitat i fan molt poc soroll.

Desventatges: Solen ser força cars si tenim en compte la relació calitat-preu. No són molt potents.


- SPLIT AMB FANCOIL

La ideia és la mateixa que en els de tipus split, peró la instal.lació és molt major. S'utilitza en condicionaments complets d'edificis. El seu cost és molt alt peró ofereix un alt nivell de confort.
Aventatges: Dóna molt valor a la vivienda que compte amb aquest tipus d'instal.lació. El manteniment és senzill i espaiat en el temps. 

Desventatges: Alt cost de instal.lació, utilizació de conductes, plafons i sostres rassos.