Ús eficient de l'Aire Condicionat

Aquesta setmana us parlaré de com utilitzar el vostre aparell d'aire condicionat de la forma més eficient i com reduir el consum. Les diferents onades de calor que estem patint conjuntament amb la impossiblitat de algunes persones aquest estiu per marxar de vacances, fan que els aparells d'aire siguin els nostres aliats.

Els aparells d'aire condicionat no només refrigeren l'aire, sinó que també tenen funció de calefacció, i ARA INCLÚS són capaços d'ESCALFAR L'AIGUA, aquest sistema és coneix com AEROTERMIA i és el futur en instal.lacions eficients.

A l'estiu, l'aire condicionat pot ser el responsable d'entre el 60 i el 70% de la despesa en electricitat de casa. Per tant intentem seguir aquest consells:

- Si has de comprar un equip nou, compra un aparell amb la major etiqueta energética.

- Per calcular quantes friories són necessaries per climatitzar bé l'habitació on s'instal.larà l'aparell, has de tenir en compte que 100 friories (+o-) equivalen a 1 m₂. Generalment per un menjador fa falta un aparell de 3000 friories.

- El Ministeri d'Indústria aconsella posar el termòstat a 24°C, l'IDAE (Instituto para la Diversificación y ahorro de la Energía) considera que la millor temperatura és 26°C. Per cada grau que facis baixar la temperatura del termòstat, consumiràs entre un 5 i un 8% més d'energia.

- Evitar els salts térmics. Diferències de més de 10-12°C amb la temperatura exterior són perjudicials per la salud. La diferència recomenable és de 5°C.

- Dirigeix els deflactors de forma que l'aire es difongui per tota la habitació i no directament sobre els ocupants. La posició correcta és orientar-los cap al sostre, ja que l'aire fred té tendència a baixar. La majoria dels refredats estàn relacionats amb un mal ús dels aparells d'aire condicionat.

- Neteja els filtres 1 cop l'any. Un filtre brut redueix el rendiment i augmenta el consum un 10%.

- Instal.lar portes i finestres amb un bon aïllament térmic, permet estalviar-nos fins a un 20% del consum de l'aire condicionat. L'instal.lació de tendalls també ajuda. (Consulta'ns preu sense compromís) 

- Desconecta l'equip quan no hi hagi ningú a casa. Tenir l'aire encés durant 1 hora ens costa 0,19€.

Els equips més moders, com l' AEROTERMIA, produeixen ells mateixos 2/3 de l'energia que necesiten per refredar o escalfar l'aire de casa, aixó suposo un important estalvi en el consum de energía.